Producten

Dit is een greep uit het grote scala aan producten die wij voor u kunnen vervaardigen. Van tijd tot tijd worden de producten op deze pagina vervangen door andere.

Go Appliance

Anti Snurk en Slaap-apneu Activator

Een activator voor gebruik in combinatie met vaste apparatuur.

  • Eenvoudig te plaatsen en te verwijderen door orthodontist en patiënt
  • (A)symmetrisch sagittaal te activeren
  • Erg stevig zelfs bij bruxisme
  • Combinatie met een headgear is mogelijk doordat de tubes van de vaste apparatuur niet door de activator worden gevuld
  • Het onderfront kan indien gewenst worden overkapt met kunsthars

Na de aligniatiefase met de vaste apparatuur kan de activator worden geplaatst. Een activator constructiebeet van 4 - 5 mm dikte wordt met de afdrukken meegestuurd naar het labo.

De activator vindt retentie door middel van ankers in de bovenboog. De retentieankers (G – ankers) van de activator schuiven bij plaatsing in de mond vertikaal over de bovenmolaarbanden (M1). De knopankers vinden interproximaal retentie tussen M1 en P2. De ankers worden indien nodig aangepast. Eenmaal aangepast zal bij het voorwaarts sluiten van de mond de activator zichzelf positioneren en fixeren.

Krachten, ontwikkeld bij het occluderen, worden door de (pre)molaren op het kunsthars van de activator overgebracht. Dit voorkomt overbelasting van de metalen draaddelen.

Aktiveren van de sagittaal geplaatste schroeven (protruderen mandibula) in de activator moet ‘mondjesmaat’ gebeuren om de bovenkaak de kans te geven te verbreden. Dit verbreden is mogelijk door de V - vormige opstelling van de schroeven (van caudaal / craniaal gezien). Na de eerste aktivatie, welke meestal pas na verschillende maanden dragen noodzakelijk is, dient het kunsthars distaal van de schroeven glad te worden gefreesd.
PATENT PENDING

Go Appliance demo 1

Go Appliance demo 2

<< terug naar boven